5:2-dietten er en diett med lavt kaloriinnhold som innebærer å spise normalt i fem dager og faste i to dager. Det krever at du spiser 500 kalorier på fastedagene og normalt på de andre fem dagene.

Tanken bak denne dietten er at den ikke krever at du sulter deg selv eller går sulten, men den gir kroppen en pause fra å fordøye mat hele tiden. Dette bidrar til å regulere insulinnivået ditt, som igjen hjelper til med vekttap.

Denne dietten har vist seg å være mer vellykket enn andre dietter på lang sikt fordi den ikke påvirker stoffskiftet like mye som andre dietter gjør.

Hvad er 5 2 dietten?

Hva du spiser på en 5:2-diett

5:2-dietten er en vekttapdiett som begrenser kaloriinntaket i to dager i uken. Det er også kjent som Fast Diet og det er en form for intermitterende faste. Dietten ble laget av Dr. Michael Moseley og Dr. Mimi Spencer i Storbritannia.

5:2-dietten består av fem dager med å spise det du vil, og to dager hvor du spiser 500 kalorier eller mindre per dag (tilsvarer omtrent ett måltid).

Det er mange måter å gjøre dette på, men én måte ville være å spise de vanlige måltidene dine fem av syv dager, og deretter faste i 24 timer i løpet av de to andre dagene. Du kan også prøve periodisk faste ved å spise all maten innen et vindu på åtte timer hver dag, eller 12 timer hver dag hvis du faster i 24 timer. Faste er ikke en vekttapmetode. Det anbefales at du får i deg minst 2000 kalorier om dagen, men mer enn det kan være nødvendig hvis du faster i lengre perioder.

Hvordan faste med suksess i 24 timer

Faste er en praksis som har eksistert i århundrer, og den er fortsatt populær i dag. Det er mange forskjellige grunner til å faste, men de vanligste årsakene er åndelige eller religiøse. De tre hovedtypene av faste er intermitterende, vekslende dag og kontinuerlig.

Intermitterende faste er den mest populære typen faste. Det innebærer å ikke ta inn noe annet mat eller drikke enn vann i en bestemt periode. Denne typen faste kan gjøres på hvilken som helst dag og du kan velge hvor lenge du vil faste.

Alternativ-dagers faste ligner på periodisk faste, men det involverer to dager der ingen mat eller drikke inntas etterfulgt av en dag hvor normale spisemønstre gjenopptas. Denne typen faste kan være bedre egnet for folk som har travle timeplaner fordi de ikke trenger å endre sine for å imøtekomme fastedagene.